New beginnings…

No Comments
De Brabantse Golf (brabantsegolf.be)

Het is alweer even geleden sinds de laatste post. Dat het leven niet altijd loopt zoals gepland dat wisten jullie uiteraard al. Zo ook was het voor mij sinds september 2021 uitzonderlijk druk met verschillende nieuwe privé en professionele projecten. Hoewel dat nu nog niet helemaal van de baan is – in tegenstelling tot de meeste van mijn ballen – is er in elk geval opnieuw een ritme te bespeuren.

Daarnaast viel het me op dat de frustraties langzamerhand de overhand namen in het golfspel. Ik had niet zoveel tijd om te gaan oefenen, dus mijn swing werd er niet bepaald beter op, dat zorgt uiteraard voor een minder dan fijn gevoel na het oefenen, waardoor een minder zin ontstaat om te gaan oefenen (zeker tijdens de wintermaanden) en je ziet al snel hoe het afloopt. Op het moment van schrijven ben ik dan ook al 3 maand niet echt meer langs geweest op de club; wat ik oprecht een spijtige zaak vind, want golf is oprecht een leuke sport… als het meezit ten minste.

De faciliteiten op de club zelf hielpen er ook niet echt bij; ik voelde me als rabbit niet erg ondersteund in de club in Keerbergen en desondanks het team er hard werkt aan het verbeteren van het terrein, was er weinig opvolging te bespeuren vanuit de rabbit-groep. Dit is wellicht voor iedereen anders en de COVID restricties hielpen hier zeker niet, maar er is niet erg sprake van een groepsgevoel. De persoonlijke match met de golf-pro was er ook niet; en dit heeft uiteraard meer te maken met mij dan met de man in kwestie, maar dat droeg er ook niet echt bij om op regelmatige basis afspraken in te plannen. “Maar verander dan gewoon van pro, Mike! Er zijn er 4 in Keerbergen!” Ja, dat klopt, en dat had wellicht mogelijk geweest zelfs met de regel dat je in principe alle lessen bij dezelfde pro moet nemen, maar daar zag ik toch wat tegenop.

Ik betrapte me zelf dus al snel naar het zoeken naar “golf academie” of “golf bootcamp” en gelijkaardige termen op Google. Het duurde ook niet lang voordat je heel wat dingen terugvindt in het buitenland (vooral in the UK zijn er een aantal zeer interessante offerings) maar in België ligt dat een beetje anders. Je komt uiteraard wel snel op de Belgische golfclubs, maar zou dat dan echt zo anders zijn? Dat is uiteraard de vraag. Zo kom je bijvoorbeeld op de “Brabantse Golf Academie”… mhm, misschien toch wel interessant. De Golfacademie geeft je niet alleen 12 maanden lidmaatschap met 10 individuele en 4 groepslessen, je krijgt er ook nog is meteen een halve set clubs bij! En dat is zelfs nog niet eens de volledige waaier van waarde die de BGA aanbiedt!

Wat een contrast met de RKGC waar je een pak minder lessen krijgt, waar er weinig wordt ingezet op groepslessen en vooral, en dat is misschien nog het meest frappant, er beloofd wordt dat je (een set) clubs kan lenen (dus niet krijgen; lenen), maar wat na jouw inschrijving toch niet mogelijk blijkt te zijn. En dit voor het exact zelfde inschrijvingsbedrag (uitgerekend op jaarbasis – bij RKGC is het traject slechts 6 maanden)!

Het is natuurlijk altijd eenvoudig om de schuld elders te plaatsen, wanneer in realiteit het vooral neerkomt op het feit dat ik onvoldoende ben gaan oefenen. Het feit dat mijn golfspel nog niet is wat het moet zijn ligt uiteraard alleen bij mezelf. Ik besloot dus om toenadering te zoeken bij de RKGC en hen te vragen mijn stagiair lidmaatschap als rabbit te verlengen. Mijn lidmaatschap zou immers eind februari aflopen en we waren al begin januari. Ik kreeg nagenoeg meteen antwoord dat men mij wat ging laten weten; toen ik ruim een maand later nog steeds niets van hen gehoord had was de maat wel vol.

Ik nam contact met de BGA via mail en ik kreeg meteen – via mail – een zeer uitgebreid antwoord op mijn verschillende vragen. Iets wat bij mijn initiële zoektocht te moeilijk bleek in Keerbergen; daarvoor moest ik maar langs het secretariaat passeren. Met alle begrip uiteraard, maar niet iedereen heeft de tijd om zich te verplaatsen, te wachten en dan te woord worden gestaan met vele – wellicht begrijpelijke, maar vervelende – onderbrekingen tussendoor, om uiteindelijk antwoord te krijgen op een handvol vragen. De BGA brochure vertelt je dan ook meteen heel wat meer over de hele procedure tijdens en na het “stagejaar”.

Sinds 21/02/’22 ben ik dus officieel lid van de Brabantse Golf! Ik heb me meteen al kunnen inschrijven op een “regelwandeling op het terrein” en ben helemaal klaar om te starten. De club is toch wel een stukje verder weg van huis, maar toch kijk ik er enorm naar uit! Ik hou jullie zeker op de hoogte van de eerste lessen en de eerste stappen op de baan!

Disclaimer: Dit artikel is gebaseerd op mijn eigen ervaringen met beide organisaties; jullie ervaring kan uiteraard verschillen! Enige kritiek op de Royal Keerbergen Golf Club komt dus ook verder uit mijn eigen ervaring. Laat het duidelijk zijn dat ik nog steeds van mening ben dat de RKGC een goede club is met een prachtig terrein, maar wellicht een betere fit is voor gevorderde spelers of voor de startende jeugdspelers.

Categories: Beginners BGA Route 36

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *