Frequently Asked Questions

green and white abstract painting

Ik ben Mike Heremans en ben in de tweede helft van 2021, nog volop in de covid-19 pandemie, gestart met golfen. In mijn eerste blogpost ga ik daar dieper op in.

No shit Sherlock. Deze blog is een collectie van mijn ervaringen en dingen die ik oppik naarmate ik de sport onder de knie probeer te krijgen, het kan dus inderdaad zijn dat er nog fouten in de tekst staan. Laat het me gerust weten en geef aan wat het dan wel moet zijn en dan bekijk ik het.

Het doel van deze blog is eenvoudig; ik wil graag bijhouden wat mijn ervaringen met het spelen, trainen en algemeen beleven van golf zijn. Ik kan je al meegeven dat het niet steeds rozengeur en maneschijn is; het kan bijvoorbeeld enorm frustrerend zijn om jouw swing gewoon niet goed te krijgen na uren proberen. Bovenal wil ik iedereen die denkt te starten met deze sport, of zij die al even bezig zijn, meegeven wat ik geleerd heb en welke tips en trucks voor mij zoal werken. Golf is erg technisch en niet iedereen leert deze dingen op dezelfde manier aan dus verschillende perspectieven kunnen steeds helpen.

Het is in de eerste plaats een blog voor mezelf, en mensen die zoals mij die graag meer willen leren over de sport en hun ervaring willen delen.

Momenteel heb ik alleen nog maar de baan in Keerbergen en de Brabantse Golf gezien, dus ik zou het nog niet weten. Het doel is uiteraard om snel de hcp 36 te halen en dan buiten die banen ook nog andere banen te ontdekken. Beide clubs zijn zeker en vast de moeite waard om te bekijken!

Deze blog volgen! Ik ben aan het werken aan een serie van posts die je helpen de eerste stappen te zetten en die je informatie geven over wat je allemaal nodig hebt om te starten met golf.

Deze posts vind je hier:

Wel… op dit moment nog niet… I will let you know when I do ­čśë

Op 9 juni 2022 heb ik voor het eerst een verlaging in hcp gehaald, van 54 naar 53, en de daarbij behorende skills badge!

Gewoon doen. Zoek een club, koop wat materiaal en start. You’ll love it!

Binnenkort… door de overweldigende vraag naar persoonlijke face-to-face trainingsessies met yours truly zit de agenda voor de komende periode volgeboekt. Het heeft momenteel geen zin om contact te nemen voor lessen, de wachtlijst zit ook helemaal vol!

Schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe opportuniteiten!

Niet. Er is geen nieuwsbrief.


Om te beginnen spreek je best over golfhandicap om g├¬nante situaties te vermijdenÔÇŽ

Een extract van golf.nl:

De handicap van een golfer (van 0 tot 54) geeft aan hoe goed de speler is. Hoe lager het getal, hoe beter een golfer is. Stel, je hebt een par-72-baan. Dit betekent dat je met handicap 0 doorgaans 72 slagen nodig hebt voor de 18 holes. Heb je handicap 5, dan krijg je 5 extra slagen en mag je het in 77 slagen doen. Met handicap 40 krijg je 40 slagen extra en mag je 112 slagen gebruiken voor de 18 holes. Als nu een golfer met handicap 5 de baan in gaat met een golfer met handicap 40 en de eerste heeft 77 slagen nodig en de tweede 110, dan heeft de speler met handicap 40 gewonnen. Zo maakt het handicapsysteem het mogelijk dat spelers van verschillende niveaus een min of meer gelijke strijd tegen elkaar kunnen spelen.

Dus de speler met handicap 40 heeft gewonnen… huh, wat, waarom?!

Wie weet dat joh?!!

Turns out, I do!

De hcp 40 heeft gewonnen omdat zij/hij 2 slagen minder nodig had dan de handicap toelaat waar de hcp 5 exact op het aantal benodigde slagen voor de handicap uitkwam.

Hold your horses! Alle auteursgerechtigde werken van derden op deze site worden gebruikt onder de uitzonderingen op het auteursrecht zoals door de overheid bepaald, meer bepaald als uitzonderingen onder onderwijs of wetenschappelijk onderzoek. En als dat niet pakt, dan ook onder de uitzonderingen van het gebruik van informatie, meer specifiek in het maken van karikaturen met een humoristisch doel.

Dat gezegd zijnde, als je graag jouw werk van de website verwijderd wil zien, laat iets weten via het contactformulier en ik zal het materiaal van de site verwijderen.

Hier houd ik een lijstje bij van banen die ik wil bezoeken in de toekomst eens ik hcp 36 behaal. Momenteel ziet het lijstje er zo uit:

  1. Golf de Chamonix (Frankrijk – op de grens met Zwitserland en Itali├ź)